Avant-première Tom Clement - Almost Human

Leonard Cohen Greatest Hits (1975)

Tom Clement vroeg drie vrouwelijke muzikanten, Martha en Loes Maieu (Blackie & The Oohoos) en Sofie Van Everdingen (Daddy’s Darlings), om samen het eerste verzamelalbum van Leonard Cohen te performen, integraal en speciaal voor u!

Op The Best of Leonard Cohen / Greatest Hits uit 1975 staan enkele bekende nummers zoals Suzanne, So Long, Marianne en Bird on the Wire, maar ook minder bekende songs die zeker het herontdekken waard zijn.

 

Vanuit zijn jarenlange ervaring als theatermaker kiest Tom Clement bewust voor een theatrale setting en voor een enscenering die de intimiteit tussen de muzikanten en het publiek versterkt.

llustrator Riske Lemmens was in 2017 artist in residence in de Bib Permeke. Samen met fotograaf Jort Van Leemputten experimenteerden ze met een digitale camera-obscura. Deze beelden gaan in dialoog met de muziek, met als gevolg, een associatief verhaal dat voor elke toeschouwer anders zal klinken.

Verwacht je aan een warme, intieme avond waar de beginperiode van Leonard Cohens uitzonderlijke muziek tot leven komt en waar je zowel als ontdekker, herontdekker of jarenlange fan zal van genieten.

 

Tom Clement was als zanger vooral actief bij The Clement Brothers die hun countrymuziek naar zowat alle huiskamers in Vlaanderen brachten. Samen met theatergezelschap het MartHa!tentatief creëerden ze eveneens de muziektheater-voorstelling ‘Mini Road Show’ en de meezingavond ‘Sing Sing’.
Door zijn grote naturel en zijn eigenzinnige bindteksten zorgt Clement als frontman telkens voor de juiste stemming.

Concept: Tom Clement
Livemuziek: Tom Clement, Martha Maieu, Loes Maieu en Sophie Van Everdingen
Video: Riske Lemmens en Jort Van Leemputten
Beeld/Techniek: Tim Clement


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Kassa: 5 euro
  • Kansentarief: 2 euro