Contact en info > bereikbaarheid

co Luchtbal, Columbiastraat 110 - 2030 Antwerpen
Tel: 03 543 90 30 - Fax: 03 543 90 36
coluchtbal@stad.antwerpen.be

 Het onthaal, foyer en polyvalente zalen vindt u in de Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen, Boven de bibliotheek (pijltje A).

 

LAGE-EMISSIEZONE

LAGE-EMISSIEZONE

Komt u met de auto naar Antwerpen? Houd er dan rekening mee dat de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone zijn. Voertuigen die te veel roet en fijnstof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Kijk tijdig na of uw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.

VERPLICHTE REGISTRATIE

Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet u eenmalig registreren. Dit is gratis en kan ten laatste tot 24 uur nadat u de zone binnenrijdt. Registreer hier uw auto.

Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vindt u op www.slimnaarantwerpen.be

MET DE WAGEN

Zowel de Schouwburg als het Cultuurcentrum hebben een kleine parking naast de deur. Er is voldoende parkeergelegenheid in de wijk.

Afrit Merksem: op de afrit rijdt u eerst rechtdoor en vervolgens slaat u rechtsaf richting Haven 1-199 – Industrie Merksem. Je rijdt onder de brug van de Ring en van de spoorweg en aan het TOTAL tankstation sla je rechtsaf de Columbiastraat in :
* op uw rechterkant nr. 8 A vindt u de Schouwburg.
* verder op uw rechterkant nr. 110 vindt u het Cultuurcentrum Luchtbal (en ook de bibliotheek).

OPENBAAR VERVOER

In de omgeving co Luchtbal stoppen verschillende tram- en buslijnen.
• Tram 6 halte ‘Luchtbal Kerk’
• Bus 65 halte ‘Venuezuelastraat’
• Bus 720, 730, 760, 770, 772, 775 halte ‘Luchtbal Kerk’
 Indien u met de trein komt, stapt u best uit in Antwerpen-Luchtbal.
• Meer info over de trein vindt u op www.belgianrail.be
• Meer info over tram of bus vindt u op www.delijn.be

MET DE FIETS

Cultureel ontmoetingscentrum Luchtbal is goed en snel bereikbaar met de fiets of Velo. Van het Centraal Station doet u er via Park Spoor Noord slechts 15 minuten over.
• Maak gebruik van de fietssnelwegen voor de veiligste en snelste route of het fietsknooppunten-netwerk voor de mooiste en veiligste fietspaden.
• Fietsenstallingen zijn vlakbij.

VELO

De dichtstbijzijnde Velostations zijn ‘203 Venezuelastraat’ en ‘204 Luchtbal winkelcentrum’. Een Velostation vinden en realtime zien hoeveel fietsen er ter beschikking zijn, kan via deze website www.velo-antwerpen.be