Cantina

Laika en Valetta 2018, culturele hoofdstad van Europa

canned Dreams, good Food

Een ‘cantina’ in Spanje is een plek dichtbij het station, waar je snel iets eet, iets drinkt, het nieuws becommentarieert en je baas uitscheldt. Een plek van komen en gaan. Om te lang te blijven hangen als je te dorstig bent.
In Italië is een ‘cantina’ een koude kelder waar je wijn laat rijpen. Een provisiekast vol met blikken opgelegde augurken, conserveerde tomaten, gekonfijte citroen.
Bij ons roept kantine het beeld op van een kille ruimte met lange tafels waar te veel mensen samen eten.
In Mexico is het een lokaal met een speciale sfeer. Plastic stoelen, kleurrijke muren, verbleekte parasols. Waar je dronken wordt en stevige gesprekken voert en als het nodig is in een gevecht belandt.

CANTINA van Laika is dat alles samen. Een plek waar acteurs en zangers je in vervoering brengen. Waar geheimen op tafel komen, verlangens worden gekoesterd en plannen gesmeed. En bovenal een plek waar je heerlijk eten krijgt voorgeschoteld.

VAN EN MET Abigail Abraham, Peter De Bie, Marjan De Schutter, Marlies Jacques, Leentje Kerremans, Alain Rinckhout, Jo Roets, Pieter Smet, Michiel Soete, Rik Van Gysegem, Anton Van Haver, Michiel Van Opstal, Mieke Versyp en in Antwerpen ook met Hasibullah Ahmadayar, Michèle Even, Muhannad Radhi, Elise Vandoninck, Gert Verheust, Anaïs Wouters en Erik Wouters.

IN SAMENWERKING MET Stad Antwerpen, District Antwerpen en Lavrar O Mar, Festival International des Artes Performativas, Aljezur e Monchique
Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Kassa: 15 euro
  • Kansentarief: 6 euro

Extra

- inclusief maaltijd
- deze voorstelling is niet specifiek voor kinderen, maar kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom
- Recht op kansentarief? Kaarten enkel telefonisch te reserveren 03 543 90 30

 

alle info over BLOK-BLOC op www.blok-bloc.be