Ghana for You

Een documentaire van Adams Mensah

Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven spendeerde. 'Ghana For You' is deel van een groter project waarin Adams peilt naar de oorzaken die jonge Ghanezen ertoe aanzetten te emigreren. Vertrekkend vanuit zijn persoonlijke levensverhaal gaat hij op zoek naar mogelijke verklaringen.

Adams moest zelf van zijn vader naar Europa komen, hij had geen keuze. Op zijn veertiende ging hij bij zijn vader, die sinds jaren van Accra naar Brussel was verhuisd, wonen. Zijn leefwereld en denkbeelden veranderden drastisch. Nu leeft Adams ondertussen even veel jaren in België als hij in Ghana heeft gewoond en stelt hij zich de vraag: Waarom zijn Ghanezen zo geneigd om naar Europa te komen?

Op zoek naar mogelijke antwoorden neemt Adams Belgische en Ghanese vrienden en kennissen mee op een ontdekkingsreis door Ghana. Door van zijn eigen zoektocht een collectieve zoektocht te maken, probeert Adams de context te creëren waarin gesprekken tot complexe maatschappelijke discussies kunnen leiden.

 

Adams Mensah zal de film inleiden en met het publiek in gesprek gaan tijdens de nabespreking.

Ghana For You Trailer


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Gratis