Klapping - Try-out

Ahilan Ratnahoman

Klapping is een bijzonder stuk, op de grens van voetbal en dans. Het is een duet voor 2 voetballers, gespeeld op een betonnen voetbalveldje in het midden van de stad.

Onder de straatverlichting voeren twee voetballers een hypnotiserende choreografie uit. Hun bewegingen zijn gebaseerd op die van voetballers tijdens hun wedstrijden, in het heetst van de strijd, wanneer zij flashy truukjes tonen, of hun doelpunten vieren.

In Klapping onderzoeken Ahilan Ratnamohan en Feras Shaheen nieuwe vormen van expressie door dans en het voetbalspel. Hun snelle, atletische bewegingen nemen je mee in een wereld die verder reikt dan voetbal. Waar voetballers dansers zijn, of dansers willen voetballen.

Ahilan en Feras nemen het publiek mee op hun ontdekkingstocht naar een nieuw soort urban dance waarbij niemand nog aan de zijlijn blijft staan.

 

 

Ahilan Ratnamohan is een Australische theatermaker die geïnspireerd wordt door sport, film en het leren van talen. Na het behalen van een filmdiploma in Australië, probeerde hij het te maken als professionele voetballer in Nederland, Duitsland en Zweden. In 2013 regisseerde hij in Luchtbal zijn eerste theaterstuk ‘Michael Essien I want to play as you…’, over en met een groep West-Afrikaanse voetbalmigranten.

 

Met de steun van Campbelltown Arts Centre, Nuit Blanche, A Cultured Left Foot co-production, MAF WIP COOP & Monty


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis