Sideline

Documentaire van Joost Wynant, Louis Pons en Maarten Goffin

‘Sideline’ volgt drie in Europa gestrande Afrikaanse voetballers zonder club. In de onderbuik van de voetbalwereld, waar het contrast tussen succes en falen gigantisch is, moet elk van hun het beeld van de geslaagde voetballer in stand zien te houden en zien te overleven in afwachting van hun grote doorbraak. Jaarlijks komen 15.000 Afrikaanse voetballers naar Europa om hun voetbaldroom waar te maken. Het merendeel zal zijn voetbalcarrière nooit kunnen realiseren en toch in Europa blijven, vaak zonder papieren en zonder een opvangnet. ‘SIDELINE’ toont de achterkant van deze mensenhandel: jongens die zich in hun droom hebben vastgereden, met de rug tegen de muur, zonder mogelijkheid om terug te keren.

Na de film is er een panelgesprek met Louis Pons en Maarten Goffin (beiden regisseur), voetballer Etuwe Bright Junior en theatermaker Ahilan Ratnamohan.

 

Buurtsport Luchtbal organiseert in de namiddag een voetbaltoernooi op de Sintelbaan aan Sporthal Luchtbal. Op dit veld trainen de jonge Afrikaanse voetballers al jaren elke voormiddag. 

  • Toernooi van 14 tot 17 uur
  • 16+
  • Meer info en inschrijven bij  Sanne De Beukelaer op 0474 39 89 83 of sanne.debeukelaer@stad.antwerpen.be

trailer Sideline

bekijk ook in cc

Klapping - Try-out

Ahilan Ratnahoman

di 2 okt 2018 - 20.00 uur

Een duet voor twee voetballers. Een combinatie van dans en voetbal, gespeeld op een betonnen voetbalveldje in de stad.

Rabot

documentaire van Christina Vandekerckhove

do 11 okt 2018 - 20.00 uur

Rabot vertelt het verhaal van een sociaal woonblok in de Gentse wijk Rabot dat tegen de vlakte moet. Zowel de bewoners als het gebouw moeten weg, het einde van een klein dorp in de hoogte.